Emmelev headquarter

Det, vi gør, er ikke nyt. Men det er vigtigere end nogensinde

De flotte gule rapsmarker, du kører forbi i din bil, er mere end bare et smukt syn. Raps er en nøglekomponent til at løse klimakrisen. Og denne proteinrige plante er omdrejningspunktet for alt, hvad vi gør.
Grundlagt i 1838 er Emmelev den primære danske cirkulære producent af biodiesel – lavet af raps. Vi udvinder og sælger også tre andre produkter fra raps: rapskager, rapsolie og glycerin.

Disse varer bruges i foder-, fødevare-, energi- og farmaceutiske løsninger. Vi arbejder på at udvide vores produktsortiment, for eksempel med lecitin til foder og fødevarer.

Tre nøgletal giver et fingerpeg om, at Emmelevs økonomi er så solid, at vi er en god og sikker partner for alle vores handelsforbindelser.

Udviklingen i omsætning, egenkapital og soliditet vidner om, at Emmelev oplever en flot vækst over årene.
En støt stigende volumen i produktion af bæredygtige produkter medvirker til øget omsætning
241 mio. €

I omsætning i 2023. Med en gennemsnitlig årlig vækstrate over en 5-årig periode 15%.

38.5 mio. €

I egenkapital i 2023. Med en gennemsnitlig årlig vækstrate over en 5-årig periode 30%.

44%

I soliditet i 2023. Med en gennemsnitlig årlig vækstrate over en 5-årig periode 10%.

Altid i udvikling, altid i forbedring.

Vores århundrede lange rejse inden for dansk landbrugfor at blive en førende plantebaseret producent af brændstof, protein og fødevarer.

1838

Etablere møllen på Emmelev Banke

Møller og møllebygger Adrian Johansen og hustru Maren køber et lille jordlod på Emmelev Banke og bygger en mølle, en såkaldt Jordhollænder med et vingefang på 15 meter. Dermed var familien i gang som første generation på møllen, og kundekredsen voksede støt
1868

Bliver førende på egnen

Den midterste af tre piger i familien, Birthe, bliver møllekone og dermed anden generation på Emmelev. Hun bliver gift med Nislevmøllens søn, Claus Peter Julius Simonsen, og de driver møllen og beværter kunderne, som det var almindeligt dengang. I 1890 bygger den en dampmølle, og dermed bliver Emmelev en af de førende møller på egnen.
1907

Tredje generation udvikler møllen

Birthe Simonsen er blevet enke og overdrager møllen til tredje generation, Simon Simonsen, som nogle år senere gifter sig med Maren Andersen fra Egense mark. De opretter en foderfabrik ved Otterup Station . Under de to verdenskrige og i mellemkrigstiden blive de udfordret af konjunkturerne, men de klarer sig igennem.
1941

Omstiller til en moderne virksomhed

Sønnen Peter og hustruen Esther bliver under krigen fjerde generation på møllen. Landbruget er i efterkrigstiden under udvikling, og på møllen investeres i moderne teknisk udstyr og foderproduktion, ligesom der bygges højsiloer og installeres et nyt korntørreri. Omstillingen fra landsbymølle til en moderne industrivirksomhed er i gang.
1965

Får afdelinger over hele Fyn

Tre sønner, Helge, Arne og Bjarne Simonsen, indtræder i virksomheden, som udvikler sig til en moderne korn- og foderstofforretning med afdelinger på hele Fyn. I 1992 får de et nyt ben at stå på, idet de indvier en oliemølle til presning af rapsolie. Samtidig er der hård konkurrence om grovaremarkedet og dermed salg af færdigfoder på Fyn.
2000

Sælger grovvaredelen fra

Korn- og foderstofdelen bliver solgt fra, og Emmelev fortsætter som producent af rapsolie og senere biodiesel, som i de første år eksporteres. I 2008 investeres i en glycerin-destillationsanlæg, og det er her i begyndelsen af 00’erne at sjette generation, Erling Simonsen og Morten Simonsen, indtræder i selskabet. Morten Simonsen bliver en del af den daglige ledelse i selskabet, som udvikler sig markant.
2022

Fabrikken brænder

En brand i oliemøllen sætter for en periode en stopper for produktionen af rapsolie. Forholdsvis hurtigt etableres ny og større produktionskapacitet. Samtidig indledes et samarbejde med Ferm Food, som kan omdanne foderkager fra Emmelevs produktion til ingredienser i fødevarer.
Rapeseed field

At være bæredygtig er aldrig slut

Vi opfylder allerede nu EU's direktiver om CO2-reduktion. Og vi arbejder konstant på at udvikle nye teknologier og produkter på tværs af forskellige sektorer, som vil gøre en forskel.

Hver gang vi investerer i at udnytte raps endnu mere effektivt, sørger vi for, at processen påvirker miljøet så lidt som muligt.

Det er afgørende for os at begrænse vores eget ressourceforbrug, og vi har fokus på, hvor ressourcerne kommer fra. Emmelev er den eneste oliemølle, der køber raps direkte fra landmænd. Og vi køber så meget som muligt af det, vi har brug for, inden for en radius af 200 kilometer for at reducere klimabelastningen fra transport.

I årtier har vi spurgt os selv "hvad er det næste?" – og det gør vi stadig hver dag.

Vores forpligtelser over for planeten

Se Emmelevs CSR-strategi, se vores ESG-indsats og forstå vores cirkulære værdikæde.