Virksomheder og politikere havde 20. september fødevareingredienser, herunder ingredienser produceret på raps.. på dagsordenen.
Danmark har en betydelig ingredienssektor, som omsætter forover 55 mia. kroner om året med en stor eksport kloden rundt.
En af fødevareingrediensvirksomhederne er Ferm Food, somEmmelev ved årsskiftet købte sig ind i med en andel på 25 procent.
Og netop Ferm Food og Emmelev A/S kommer til at spille en rolle, når Landbrug & Fødevarer samt Dakofo 20. september gennemfører en konference om netop ingredienssektoren. Det sker i Fællessalen påChristiansborg, hvor en række virksomheder, politikere, Ministeren og ekspertermøder op.
FERM FOOD ApS har brugt en årrække på at udvikle en særligfermenteringsteknologi til fremstilling af fødevareingredienser fra planter og korn. Partnerskabet er indgået efter en længere testfase med udgangspunkt i at satse på rapsprotein til fødevarer.
”Fermenteringsteknologi har vist sig at være yderst effektiv og konkurrencedygtig, og teamet kommer med en viden, der er afgørende for voresmålsætning om at gøre raps egnet som fødevare,” sagde medejer Morten Simonsen, Emmelev, i forbindelse med at partnerskabet blev indgået.
Konferencen på Christiansborg er stablet på benene, fordipotentialet i ingrediensfødevarer er stort med en stigende global efterspørgsel på plantebaserede løsninger, men området er også udfordret af bl.a. den nuværende EU-lovgivning og stærk konkurrence fra internationale aktører, oplyser L&F og Dakofo.
Der vil bl.a. være en række oplæg fra bl.a. fra Minister forFødevarer, Landbrug og Fiskeri, Jacob Jensen (V), og undervejs vil politikere fra Christiansborg og EU-parlamentet i rundbordsdiskussioner give deres syn på, hvordan de mener, at potentialet i de plantebaserede fødevareingredienser kan virkeliggøres.
Klik her for at se vedhæftede program.